Guerilla marketing v bankovníctve - Bláhová, Petra (2012)
Cieľom tejto bakalárskej práce bolo posúdiť vhodnosť a účinnosť guerilla marketingovej komunikácie (skrátene GM) v bankovníctve v cieľovej skupine mladých ľudí. Dotazníkového šetrenia sa zúčastnili dve skupiny respondentov, Česi a Nemci. Teoretická časť obsahuje základy marketingovej komunikácie, vrátane komunikačných trendov v bankovníctve ČR, popis GM a GM techník. Z dotazníkového šetrenia vyplýva, že GM komunikácia vyvolá záujem a virálne šírenie v tejto cieľovej skupine. Dopyt po ďalších informáciách o bankovom produkte, po vyvolanom záujme GM komunikáciou je výrazne vyšší u Nemcov ako u Čechov.