Formy zadávání a zpracování textových dat a informací v podnikových IS - trendy a aktuální praxe - Válková, Jana; Stanovská, Iva; Hais, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato práce seznamuje čtenáře se základními druhy zadávání a zpracování textových dat a informací včetně jejich historického kontextu i výhledu do budoucnosti a předkládá aktuální trendy mezi technologiemi vstupu dat do počítače, které jsou konfrontovány s praxí. První část práce tvoří souhrn informací o jednotlivých formách zadávání a zpracování textových dat a informací, následně jsou představeny technologické trendy na trhu se zaměřením na systémy automatického rozpoznávání řeči spolu s možnostmi jejich uplatnění v podnikové sféře, včetně praktických zkušeností s některými z nich. Závěr této práce tvoří průzkum mezi českými IT podniky, na jehož základě bylo navrženo, jaké technologie by měly být využity jako součást informačních systémů.
Vedoucí práce: Iva Stanovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses