Nelegální obchody a praktiky na finančních trzích - Viták, Marek (2012)
Diplomová práce se zabývá problematikou nelegálních obchodů a praktik na finančních trzích. Ve třech kapitolách se postupně zabývám úlohou finančních trhů ve vyspělých ekonomikách, regulací a dohledem nad těmito trhy a mezinárodní spoluprácí v této oblasti. V další části se zabývám praním špinavých peněz, zejména jednotlivými rysy a fázemi pracího procesu a právní úpravou této oblasti v ČR. Současně se věnuji činnosti Finančního analytického útvaru a bankovních institucí v boji proti praní špinavých peněz. Poslední část je zaměřena na problematiku zneužívání vnitřních informací a manipulaci s trhem.