Nelegální obchody a praktiky na finančních trzích - Viták, Marek; Žák, Květoslav; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce se zabývá problematikou nelegálních obchodů a praktik na finančních trzích. Ve třech kapitolách se postupně zabývám úlohou finančních trhů ve vyspělých ekonomikách, regulací a dohledem nad těmito trhy a mezinárodní spoluprácí v této oblasti. V další části se zabývám praním špinavých peněz, zejména jednotlivými rysy a fázemi pracího procesu a právní úpravou této oblasti v ČR. Současně se věnuji činnosti Finančního analytického útvaru a bankovních institucí v boji proti praní špinavých peněz. Poslední část je zaměřena na problematiku zneužívání vnitřních informací a manipulaci s trhem.
Vedoucí práce: Květoslav Žák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses