Zahraniční politika Belgie vůči svým bývalým koloniím - Gregorová, Martina (2012)
Diplomová práce se zabývá tématem zahraniční politiky Belgie vůči svým bývalým koloniím od dob kolonialismu až po současnost. Důraz je přitom kladen na zásadní momenty vzájemných vztahů, kterými jsou charakter uplatňované koloniální správy, dekolonizační proces, občanské války v bývalých koloniích a aktuální bilaterální spolupráce. Na základě analýzy historicko-politického vývoje vzájemných vztahů je tato belgická zahraniční politika v závěru zhodnocena.