Zahraniční politika Belgie vůči svým bývalým koloniím - Gregorová, Martina; Volenec, Otakar; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce se zabývá tématem zahraniční politiky Belgie vůči svým bývalým koloniím od dob kolonialismu až po současnost. Důraz je přitom kladen na zásadní momenty vzájemných vztahů, kterými jsou charakter uplatňované koloniální správy, dekolonizační proces, občanské války v bývalých koloniích a aktuální bilaterální spolupráce. Na základě analýzy historicko-politického vývoje vzájemných vztahů je tato belgická zahraniční politika v závěru zhodnocena.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses