Styl řízení v organizaci - Davidová, Renata (2012)
Práce se zabývá problematikou manažerského stylu, který vedoucí při řízení uplatňuje. Cílem diplomové práce je zjištění stylu řízení vedoucích pracovníků zkoumané organizace, následné posouzení spokojenosti jejich podřízených s tímto způsobem řízení, porovnání stylu řízení s ostatními zkoumanými vedoucími a vytvoření návrhu opatření vedoucích ke zvýšení spokojenosti zaměstnanců s vedoucím pracovníkem a se společností jako takovou. Teoretická část shrnuje základní poznatky dané problematiky, praktická část analýzu výsledků provedeného dotazníkového šetření v organizaci a návrh zlepšení současného stavu.