Zmyslový a emočný marketing - Lešková, Terézia; Kašparová, Eva, 1958-; Bedrnová, Eva, 1946-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Zmyslový a emočný marketing je novým postupom v marketingu a predstavuje širokú paletu nového marketingového výskumu. Vo svojej diplomovej práci sa zameriavam na oblasť, ktorá je v našom prostredí málo preskúmaná, a to na neuromarketing. Neuromarketing je veda, ktorá spája vplyv emócií na naše racionálne chovanie. Najprv poskytujem teoreticky podklad k danej problematike a následne pokus o realistický pohľad na vplyv neuromarketingu na spotrebiteľa. Praktická časť skúma povedomie neuromarketingu u študentov ekonómie vybraných vysokých škôl ( ČR, SR a Dánsko) a rozoberá možne vplyvy pri kúpno-rozhodovacom procese. Je rozdelená do piatich časti, v ktorých okrem iného sa zameriavame na dopad reklamy a jej využitie pri neuromarketingu a etikou, ktorá v neposlednej miere bude určovať ďalšie smerovanie neuromarketingu.
Vedoucí práce: Eva Kašparová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses