Analýza kojenecké úmrtnosti v zemích Evropské unie - Novotná, Lenka (2012)
Ukazatele úmrtnosti dětí v nejnižším věku odrážejí úroveň zdravotní péče a vyspělost země. Nejpoužívanějším ukazatelem v této oblasti je kvocient kojenecké úmrtnosti. Tato práce je zaměřena na zhodnocení vývoje kojenecké, novorozenecké a časné novorozenecké úmrtnosti v zemích Evropské unie v letech 1960-2010 z pohledu časových řad, aplikaci Boxovy-Jenkinsovy metodologie a posouzení vztahu mezi kojeneckou úmrtností a střední délkou života novorozence.