Analýza kojenecké úmrtnosti v zemích Evropské unie - Novotná, Lenka; Arltová, Markéta, 1970-; Langhamrová, Jitka, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Ukazatele úmrtnosti dětí v nejnižším věku odrážejí úroveň zdravotní péče a vyspělost země. Nejpoužívanějším ukazatelem v této oblasti je kvocient kojenecké úmrtnosti. Tato práce je zaměřena na zhodnocení vývoje kojenecké, novorozenecké a časné novorozenecké úmrtnosti v zemích Evropské unie v letech 1960-2010 z pohledu časových řad, aplikaci Boxovy-Jenkinsovy metodologie a posouzení vztahu mezi kojeneckou úmrtností a střední délkou života novorozence.
Vedoucí práce: Markéta Arltová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statisticko-pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses