Analýza počítačové gramotnosti obyvatel středního věku a možnosti jejího zvyšování - Holzbauer, Milan; Střížová, Vlasta, 1946-; Galba, Alexander; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato práce se zabývá analýzou počítačové gramotnosti obyvatel středního věku. Jsou zde rozebrány základní pojmy, které souvisí s touto problematikou. Představen je vývoj informační společnosti. Právě pojem informační společnost úzce souvisí s počítačovou gramotností, pomocí které jsou obyvatelé schopni přistupovat k novým informačním zdrojům. Úroveň těchto znalostí se mění s věkem a vzděláním populace. Obyvatelé středního věku, na které je tato práce cílena, nemohli získat počítačové kompetence při svém školním vzdělávání, takže jsou ohroženi informační propastí. V této práci jsou nastíněny možnosti zvyšování počítačové gramotnosti včetně její certifikace. Praktická část se zabývá terénním šetřením, ve kterém dotazovaní odpovídají na otázky inspirované evropskými ECDL testy, takže je možné rozhodnout o úrovni jejich znalostí. Počítačová gramotnost je důležitá pro ekonomickou prosperitu společnosti, proto je nutné analyzovat její stav a hledat možnosti jejího zvyšování.
Vedoucí práce: Vlasta Střížová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses