Využití sociálních médií ve sportu - Burian, Petr (2012)
Tato diplomová práce se zabývá sociálními médii a jejich využití ve sportu. Hlavním cílem práce je v první části popsat pojem sociální média a jejich typy, a následně pak jejich využití ve sportu jednotlivci, sportovními kluby a při organizaci sportovních akcí. Ve druhé části je hlavním cílem zjistit, zda tělovýchovné jednoty a sportovní kluby ve Středočeském kraji využívají sociální média a pokud ano, tak jaké druhy sociálních médií. Toto zjištění se opírá o vlastní výzkum se zaměřením na určité faktory, které využívání sociálních médií mohou ovlivňovat. Na tyto dva hlavní cíle navazují dva vedlejší cíle. Prvním je porovnání využívání sociálních médií v USA a v ČR, druhým je vytvoření stránky na sociální síti Facebook pro TJ Sokol Vysoký Újezd.