Hospodaření malého bytového družstva a společenství vlastníků bytových jednotek - Svobodová, Lucie (2012)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu hospodaření malého bytového družstva a společenství vlastníků bytových jednotek. Nejprve jsou specifikována bytová družstva, jsou zde popsány obecné aspekty jejich vzniku, hospodaření a zobrazení vybraných účetních operací. Následně jsou tyto aspekty porovnány se společenstvím vlastníků bytových jednotek a znázorněny odlišnosti mezi těmito subjekty. Praktická část práce se zaměřuje na analýzu hospodaření konkrétního bytového družstva v praxi.