Finanční analýza firmy Gumárny Zubří, a. s. - Weissová, Zuzana (2012)
Cílem práce je zhodnocení finanční situace podniku Gumárny Zubří, a. s., z pozice externího uživatele na základě dat z období 2007 až 2011. Teoretická část obsahuje vedle charakteristiky finanční analýzy, jejich uživatelů a zdrojů, především popis metodologického aparátu. V praktické části je nejprve podnik představen, včetně makroprostředí a odvětví, ve kterém působí, a následuje provedení samotné finanční analýzy. Nejdůležitější poznatky jsou pak shrnuty v závěru práce.