Riešenie problému životného cyklu služby – implementácia SOA Governance nástroja - Niko, Eduard; Gála, Libor, 1965-; Štumpf, Jindřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
V tejto práci sa zaoberám implementáciou nástroja na podporu SOA Governance. Práca je situovaná do prostredia Českej Pojistovne a.s. (ČP), kde sa celá IT architektúra drží kon-ceptu SOA. SOA architektúra ma definovaný koncept dohľadu nad štandardami, SOA Governance. Pre správne využívanie tohto konceptu je vhodné pre rôzne účely dohľadu implementovať určitý podporný nástroj. V ČP bol vybraný nástroj HP Systinet, ktorý umožňuje dohľad nad životným cyklom služieb, no okrem iného prináša aj funkcionalitu registra služieb. Ako cieľ tejto práce som si zvolil preverenie či implementácia nástroja vyrieši problém nesledovaného životného cyklu služby. Pre potreby preverenia úspešnosti implementácie daného nástroja sú v práci uvedené definície dôležitých oblasti ako je SOA, SOA Governance a životný cyklus služby.
Vedoucí práce: Libor Gála
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses