Společenství vlastníků jednotek a bytová družstva z účetního a daňového hlediska - Krofiková, Jana; Müllerová, Libuše, 1945-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce se věnuje popisu dvou subjektů zřízených ke správě a údržbě bytového domu -- společenství vlastníků jednotek a bytového družstva. Od vysvětlení procesu založení a vzniku těchto právnických osob se dostává přes zákonné definice k charakteristice a uplatnění účetních metod a postupů v praxi. Dále se zabývá daňovou povinností účetních jednotek vzniklých za účelem správy a údržby bytového domu a pozemku a jejím rozborem. Závěrečná část práce stručně popisuje účetní závěrku, vznik společenství vlastníků jednotek v domě spravovaném bytovým družstvem a navrhuje vhodná řešení k problémům, jež v účetnictví těchto subjektů nastávají.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses