Co ovlivňuje počet černých pasažérů v MHD? - Froňková, Pavlína (2012)
Ve své práci se věnuji odhalováním determinantů procenta černých pasažérů v MHD. Pracuji s panelovými daty za 11 let ve 4 různých městech. Z mých modelů vyplývá, že 1% zvýšení ceny lístku je spojeno s 0,15% přírůstkem podílu černých pasažérů. Naopak 1% zvýšení pokuty je spojeno s poklesem podílu černých pasažérů o 0,25 %. Přesto, že druhé dva předpokládané determinanty -- mzda a počet revizorů -- nevycházejí jako statisticky významné, přisuzuji to především malému vzorku dat a předpokládám, že tyto dvě proměnné jsou také důležitými faktory ovlivňující podíl černých pasažérů.