Co ovlivňuje počet černých pasažérů v MHD? - Froňková, Pavlína; Lahvička, Jiří, 1975-; Koubek, Ivo, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Ve své práci se věnuji odhalováním determinantů procenta černých pasažérů v MHD. Pracuji s panelovými daty za 11 let ve 4 různých městech. Z mých modelů vyplývá, že 1% zvýšení ceny lístku je spojeno s 0,15% přírůstkem podílu černých pasažérů. Naopak 1% zvýšení pokuty je spojeno s poklesem podílu černých pasažérů o 0,25 %. Přesto, že druhé dva předpokládané determinanty -- mzda a počet revizorů -- nevycházejí jako statisticky významné, přisuzuji to především malému vzorku dat a předpokládám, že tyto dvě proměnné jsou také důležitými faktory ovlivňující podíl černých pasažérů.
Vedoucí práce: Jiří Lahvička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses