Stanovení hodnoty společnosti VINSELEKT MICHLOVSKÝ a.s. - Kulda, Jakub; Scholleová, Hana, 1964-; Čámská, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem diplomové práce je odhad tržní hodnoty společnosti Vinselekt Michlovský a.s. k 1. květnu 2011, kterou by měl být ochoten zaplatit běžný zájemce na trhu. V rámci práce byla provedena strategická analýza trhu s vínem v České republice včetně vymezení všech faktorů, které daný trh ovlivňují. Prostřednictvím finanční analýzy byla posouzena finanční stabilita a výkonnost podniku, které potvrdily princip going concern, na jehož základě bylo rozhodnuto využít pro ocenění podniku některou z výnosových metod. Při odhadu nákladů na kapitál byl použit iterační postup pro vyladění kapitálové struktury podniku. Na závěr diplomové práce byla stanovena tržní hodnota podniku pomocí výnosové metody DCF Entity.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses