Jak důležitá je reputace? Superstar efekt v NHL - Račan, Martin; Hudík, Marek, 1980-; Janíčko, Martin, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce se věnuje specifikům trhu profesionálního sportu a zkoumá vliv reputace jednotlivce na jeho mzdu. Tento vliv je zkoumán regresní analýzou na datech z NHL ze sezóny 2010-2011. Reputace je zde zastoupena proxy proměnnou vytvořenou z žebříčku nejvíce draftovaných hráčů ve hře "Fantasy NHL online" a účastí na exhibičním zápase "allstar game". V této práci je zjištěn významný pozitivní vliv reputace na hráčovu mzdu a potvrzení existence "superstar efektu" v NHL.
Vedoucí práce: Marek Hudík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses