Vývoj československé lodní dopravy na Labi v letech 1948 až 1964 - Pazderková, Hana; Jakubec, Ivan, 1960-; Soběhart, Radek, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce analyzuje vývoj lodní dopravy na Labi v letech 1948 až 1964. Zaměřuje se především na postavení Labe v dopravní infrastruktuře státu. Hodnotí československou zahraniční plavbu na Labi, projekty na splavnění řeky a zavádění inovací v labské plavbě. Věnuje se znárodnění podniku Československá plavba labská, vzniku monopolu a spojení Československé plavby labské s Československou plavbou oderskou. Součástí diplomové práce je také komparace výkonů a dalších ukazatelů Československé plavby labsko-oderské s Československou plavbou dunajskou a komparace množství přepraveného říční, železniční a silniční dopravou. Práce se zabývá se také vývojem struktury přepravovaného zboží a důvody pro její změnu.
Vedoucí práce: Ivan Jakubec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářské a politické dějiny [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses