Existovala či existuje dlouhodobější vládní koncepce pro řešení problému menšin? - Kučera, František; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Smetanková, Daša; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práce se zabývá otázkou existence dlouhodobých vládních integračních koncepcí vzhledem k národnostním menšinám a cizincům. Práce analyzuje teoretické integrační koncepty, jejich typy a vývoj. Popisuje národnostní menšiny žijící na území České republiky. Sleduje vznik a vývoj vládní institucionální struktury pro řešení otázek menšin a zabývá se analýzou vývoje právního rámce a vládních koncepcí týkajících se cizinců, národnostním menšin a samostatně romské menšiny s důrazem na jejich kvalitu a návaznost. Cílem práce je odpovědět, zda existuje dlouhodobá vládní koncepce řešení této problematiky, nakolik je tato koncepce propracovaná a promyšlená a do jaké míry kontinuálně/diskontinuálně je prosazována?
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses