Textová a obsahová analýza jazyka současné krajně pravicové a krajně levicové mládeže - Brejchová, Pavla (2012)
Práce se zabývá obsahovou analýzou textů krajně pravicových a krajně levicových mládežnických sdružení. V první kapitole je vysvětlen metodologický rámec práce. Pozornost je zde především věnována metodě obsahové analýzy. Druhá kapitola se zabývá teoretickým a ideologickým zařazením krajní pravice a krajní levice. Velká část druhé kapitoly je také věnována jednotlivým sdružením, konkrétně Komunistickému svazu mládeže, Svazu mladých komunistů Československa a Dělnické mládeži. Ve třetí kapitole je provedena obsahová analýza vybraných textů.