Textová a obsahová analýza jazyka současné krajně pravicové a krajně levicové mládeže - Brejchová, Pavla; Rataj, Jan, 1951-; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práce se zabývá obsahovou analýzou textů krajně pravicových a krajně levicových mládežnických sdružení. V první kapitole je vysvětlen metodologický rámec práce. Pozornost je zde především věnována metodě obsahové analýzy. Druhá kapitola se zabývá teoretickým a ideologickým zařazením krajní pravice a krajní levice. Velká část druhé kapitoly je také věnována jednotlivým sdružením, konkrétně Komunistickému svazu mládeže, Svazu mladých komunistů Československa a Dělnické mládeži. Ve třetí kapitole je provedena obsahová analýza vybraných textů.
Vedoucí práce: Jan Rataj
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses