Ekonomika sportovního klubu AC Sparta Praha - Šperl, Václav (2012)
Základním cílem této bakalářské práce je zhodnocení ekonomické situace klubu AC Sparta Praha fotbal, a.s.. Za účelem posouzení ekonomického zdraví klubu je zpracován profil klubu, který je založen na aplikaci metod a nástrojů finanční analýzy, doplněné rozborem příjmů a nákladů. Získaná data vychází z účetních výkazů. Výsledky těchto analýz jsou shrnuty ve SWOT analýze, která je základem navrhovaných doporučení v oblasti sportovní, ekonomické a sociální pro tento klub. Dále je v této bakalářské práci zkoumána poptávka po produktu klubu. Předmětem zkoumání je rozbor návštěvnosti za sledované pětileté období, které začíná rokem 2007. Jádrem zkoumání je závislost divácké návštěvnosti na atraktivitě soupeře.