Ekonomika sportovního klubu AC Sparta Praha - Šperl, Václav; Kotáb, Jiří; Komínek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Základním cílem této bakalářské práce je zhodnocení ekonomické situace klubu AC Sparta Praha fotbal, a.s.. Za účelem posouzení ekonomického zdraví klubu je zpracován profil klubu, který je založen na aplikaci metod a nástrojů finanční analýzy, doplněné rozborem příjmů a nákladů. Získaná data vychází z účetních výkazů. Výsledky těchto analýz jsou shrnuty ve SWOT analýze, která je základem navrhovaných doporučení v oblasti sportovní, ekonomické a sociální pro tento klub. Dále je v této bakalářské práci zkoumána poptávka po produktu klubu. Předmětem zkoumání je rozbor návštěvnosti za sledované pětileté období, které začíná rokem 2007. Jádrem zkoumání je závislost divácké návštěvnosti na atraktivitě soupeře.
Vedoucí práce: Jiří Kotáb
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses