Analýza výnosnosti 3D ve filmu - Tesař, Tomáš; Svoboda, Miroslav; Bartoň, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato práce se zabývá hypotézou, že filmy promítané v kinech ve 2D i ve 3D verzi zároveň mají vyšší tržby ze vstupenek do kin než filmy promítané pouze ve 2D. K tomu byl vytvořen model dvou simultánních rovnic, který na datovém souboru filmů vydaných mezi roky 2009 a 2011 v USA ukazuje, že 3D nemá v prvním týdnu po premiéře žádný vliv, avšak v dalších týdnech je významně spojen s nižším počtem promítacích sálů nejspíše z důvodu nižší kapacity technologicky vybavených promítacích sálů a také významně zvyšuje tržby ze vstupenek do kin. Kromě tohoto faktoru model zahrnuje další důležité a významné faktory ovlivňující tržby a práce porovnává výsledky se současnou literaturou zabývající se tímto tématem.
Vedoucí práce: Miroslav Svoboda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses