Teorie oceňování nemovitostí a ocenění rodinného domu - Perkina, Elizaveta (2012)
Hlavním cílem této bakalářské práce je porovnání hodnoty rodinného domu. Byly použiti dvě metody oceňování, metoda administrativní a metoda tržní. Práce je rozdělena na dvě části, na teoretickou a praktickou. V první teoretické části je vysvětleno několik základních pojmů pro pochopení následné druhé části. Praktická část je zaměřena na ocenění konkrétního objektu, rodinného domu právě výše zmiňovanými dvěma metodami. V závěru je pak porovnání obou metod a stručné shrnutí této bakalářské práce.