Finanční analýza podniku ABATIS - Teimlová, Magdaléna (2012)
Cílem této bakalářské práce je popsat finanční stránku podniku - oblasti, v kterých si podnik vede nadstandardně a dále to porovnat se souhrnnými ukazateli v letech 2006 - 2010. Struktura bakalářské práce má dva oddíly. První teoretický vysvětluje metody finanční analýzy a postupy výběru dat. V druhé části jsou teoretické poznatky aplikovány na konkrétní podnik. Metody, které byly v práci uplatněny, jsou následující: horizontální a vertikální analýza, poměrové ukazatele a jejich rozklad, analýza produktivity práce, pracovního kapitálu a ekonomické přidané hodnoty, souhrnné indexy. V závěru je potom shrnutí a verdikt o finančním zdraví společnosti.