Milada Horáková - konfrontace s dobovým ideálem sovětské ženy - Romanová, Blanka; Rataj, Jan, 1951-; Houda, Přemysl, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem práce je podat objektivní portrét Milady Horákové, popsat její hodnotový svět, který odpovídal Masarykovým ideálům humanitní demokracie a představám o politickém systému socializující parlamentní demokracie, a v neposlední řadě zjistit, jak se lišila od dobového ideálu sovětské ženy. V první kapitole se podrobně věnuji Miladě Horákové, jejímu soukromému i pracovnímu životu a její veřejné činnosti. Druhá kapitola pojednává o česko-ruských vztazích, únoru 1948 a následujících událostech. Dále jsem se v této části snažila o zachycení dobového obrazu sovětské a potažmo československé ženy. V poslední kapitole popisuji politický proces a to především to, jak byla během něho Milada Horáková prezentována.
Vedoucí práce: Jan Rataj
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses