Povinnost statutárních a dozorčích orgánů obchodních společností ve vztahu k zveřejňování účetních informací - Cahová, Jitka (2011)
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na definici účetních informací, konkrétně pak účetní závěrky a výroční zprávy. Pozornost je věnována rovněž i účetním zásadám a požadavkům, které jsou na sestavení a zveřejnění účetní závěrky kladeny, dále pak na možné sankce, které hrozí v případě nesplnění této zákonné povinnosti. Praktická část se soustředí na společnosti, které účetní závěrku a výroční zprávu nezveřejňují. Jejím podkladem je vlastní rešerše obchodního rejstříku doplněná o dotazníkový výzkum.