Povinnost statutárních a dozorčích orgánů obchodních společností ve vztahu k zveřejňování účetních informací - Cahová, Jitka; Králíček, Vladimír, 1952-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na definici účetních informací, konkrétně pak účetní závěrky a výroční zprávy. Pozornost je věnována rovněž i účetním zásadám a požadavkům, které jsou na sestavení a zveřejnění účetní závěrky kladeny, dále pak na možné sankce, které hrozí v případě nesplnění této zákonné povinnosti. Praktická část se soustředí na společnosti, které účetní závěrku a výroční zprávu nezveřejňují. Jejím podkladem je vlastní rešerše obchodního rejstříku doplněná o dotazníkový výzkum.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses