Zabezpečení PDF - Řezníček, Jan (2012)
Závěrečná práce se zabývá problematikou zabezpečení souborů formátu PDF. Cílem bakalářské práce je zmapovat dostupné možnosti zabezpečení tohoto formátu, hlouběji analyzovat jejich technickou implementaci, poskytnout návod na jejich aplikaci a následně otestovat jejich spolehlivost. Práce se věnuje bezpečnosti z pohledu publikace dokumentů, tedy obsahu souborů PDF. Nezabývá se bezpečností aplikace, tedy možností napadení souborů PDF škodlivým softwarem. Tento text zorientuje čtenáře v dané problematice a jehozávěrem je zhodnocení typů zabezpečení spolu s praktickým souborem doporučení pro bezpečné publikování dokumentů PDF.