Daňové příjmy obcí v době hospodářské krize - Špírková, Veronika; Sedmihradská, Lucie; Maaytová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce se zabývá dopadem hospodářské krize na hospodaření vybraných obcí. První kapitola obsahuje teoretická východiska pro zpracování vlastní analýzy. Jsou zde charakterizovány základní druhy obecních příjmů, přičemž hlavní pozornost byla věnována příjmům daňovým. Stručně je také vymezena výdajová strana rozpočtu obce. Druhá kapitola se zabývá obecně vlivem negativní ekonomické situace na obce v České republice. V praktické části je provedena analýza hospodaření vybraných obcí, Hlavatec, Sedlce a Dřítně v letech 2008 -- 2010. Z analýzy je patrné, že se hospodářská krize odrazila zejména v propadu daňových příjmů obcí. Žádná z obcí se ale nedostala do finančních problémů a to díky nahromaděným prostředkům z minulých let, zároveň byly všechny schopny plnit své finanční závazky.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses