Účtování o produktech oddělení finančních trhů v ING Bank - Mudrochová, Petra; Vašek, Libor, 1978-; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bankovní průmysl se beze sporu řadí mezi inovativní segmenty. Jeho produkty se stálé vyvíjí s příchodem nových technologií, globalizace, konkurence a regulace. Snahu o zachycení aktuálního dění v bankovním světě a lobbistické činy bank lze rovněž pozorovat i na nespočetném množství dodatků k Mezinárodnímu účetnímu standardu o finančních nástrojích. Rozvinutost standardu však postupem času překročila hranice srozumitelnosti, transparentnosti, a proto se vytvořil nový návrh -- IFRS 9. Tato práce porovnává stávající české účetní předpisy, IAS 39 a návrh IFRS 9 v oblasti derivátů, bondů a repo operací se zaměřením na jejich rozdílnou klasifikaci, pojetí reálné hodnoty a zohlednění vlastního úvěrového rizika. Praktická část je postavena na konkrétním prostředí organizační složky ING Bank. Závěrem je nastíněno aktuální dění v rámci konvergenčního procesu IFRS a U. S. GAAP týkající se popisované problematiky.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses