Daň z nemovitostí v ČR - Sasková, Lenka; Sedmihradská, Lucie; Bauernöplová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Práce se zabývá problematikou daně z nemovitostí v kontextu s pravomocemi obce, které vedou k možnosti zvýšení daně z nemovitostí. První kapitola je věnovaná příjmům obcí s důrazem na příjmy daňové. Druhá kapitola je zaměřená na legislativu daně z nemovitostí a dále na příjmy z daně z nemovitostí plynoucí do rozpočtů obcí v ČR. Třetí kapitola je už zaměřena na konkrétní obce a na jejich pravomoce vedoucí ke zvýšení daně z nemovitostí. Pravomocemi je myšlen místní koeficient, korekční koeficient a koeficient 1,5 na stavby, z čehož má největší vliv na výnos daně z nemovitostí místní koeficient. To v jak velké míře však závisí na katastrálním území každé obce.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses