Průběh auditu z pohledu auditované účetní jednotky - Layerová, Jana; Králíček, Vladimír, 1952-; Janda, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce s názvem "Průběh auditu z pohledu auditované jednotky" je prací zaměřenou na oblast auditu z opačného úhlu pohledu, než jak je tomu u většiny odborných publikací týkajících se tohoto tématu. Diplomovou práci je možné rozdělit do dvou ucelených částí. V teoretické části je vysvětlena problematika auditu z hlediska jeho historického vývoje, na který navazuje úprava právní a profesní. Krátce jsou zmíněny také mezinárodní auditorské standardy ISA, které postupně nahradily již neplatné české auditorské směrnice. V závěru teoretické části je detailněji zpracován celý auditorský postup s tím, že je kladen důraz na momenty v auditorské činnosti, které ovlivňují auditovanou účetní jednotku v tom smyslu, že je vyžadována její aktivní součinnost v podobě komunikace s auditorem v rámci uzavření smlouvy o provedení auditu, poskytování podkladových materiálů různého charakteru či přímé jednání vedení účetní jednotky s auditorem v průběhu samotného auditu. Ve druhé části diplomové práce je tato teorie průběhu auditu uvedena do praxe ve skutečné účetní jednotce, společnosti NÁBYTEK a.s., kdy hlavní cílem je zmapování průběhu auditu právě z pohledu auditované účetní jednotky, nikoliv auditora či auditorské společnosti.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses