Problematika přechodu na vykazování v souladu s IFRS - Šedý, Jakub (2011)
Cílem diplomové práce je popsat princip přechodu na vykazování v souladu s IFRS. Práce má za cíl seznámit čtenáře s problematikou konverze účetní závěrky sestavené dle českých účetních předpisů na účetní závěrku sestavenou v souladu s IAS/IFRS a přehledně popsat jednotlivé kroky tohoto složitého procesu se zaměřením na současnou úpravu. Práce na úvod seznamuje čtenáře s hlavními rozdíly mezi českými účetními předpisy a IAS/IFRS, dále uvádí možnosti samotné konverze účetní závěrky na IFRS a v neposlední řadě celkově popisuje danou problematiku na vybrané společnosti, která přešla na vykazování v souladu s IFRS.