Dopady finanční krize na veřejné finance v ČR - Kolísková, Lucie; Ochrana, František, 1952-; Roženský, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou a zhodnocením dopadů globální finanční a ekonomické krize, implementovaných protikrizových opatření a dalších legislativních úprav na veřejné finance České republiky v letech 2009 až 2011. V první části práce dochází k objasnění samotného pojmu "finanční krize", analýze a popisu mechanismu vzniku globální finanční a ekonomické krize včetně identifikace příčin, rozsahu a dopadů do reálné ekonomiky v celosvětovém měřítku. Druhá část práce se zabývá již konkrétní analýzou vlivu krize na Českou republiku a hospodaření veřejného sektoru s důrazem na příjmovou, výdajovou stránku státního rozpočtu a bilanci hospodaření včetně zhodnocení vlivu finanční a ekonomické krize na plnění maastrichtských konvergenčních kritérií ve sledovaném období. V závěru práce jsou syntetizovány získané poznatky a formulována doporučení, která vyplývají z analýzy.
Vedoucí práce: František Ochrana
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses