Obcházení regionálního omezení za účelem sledování videa na vyžádání - Kopřiva, Milan; Pavlíček, Antonín, 1977-; Smutný, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Bakalářská práce se zabývá vlastnostmi bezpečnostních nástrojů pro maskování identity z hlediska jejich využitelnosti pro obcházení regionálních omezení poskytovatelů audiovizuálních služeb na vyžádání. Práce je rozdělena do tří základních celků. V prvním celku se zabývá základními teoretickými vlastnostmi AV děl jako rozlišení, barevná hloubka, snímková frekvence, komprese a kodek. Vysvětlení těchto vlastností je stěžejní pro pochopení zbývajících kapitol bakalářské práce. Ve druhé části se pak práce věnuje poskytovatelům AV mediálních služeb působících mimo území České republiky, kteří jsou proto pro tuzemské uživatele nedostupní. V této části se práce snaží prakticky nahlížet na problémy s využíváním těchto služeb, zejména z hlediska registrace ke službě a využívání nástrojů pro obcházení regionálního omezení. V poslední třetí části této bakalářské práce jsou představeny bezpečnostní nástroje, jejichž podstata umožňuje jejich využití pro obcházení geografických omezení. Zde jsou hodnoceny výkony jednotlivých nástrojů, přičemž se tato hodnocení opírala o vlastní dvouměsíční výzkum rychlosti připojení při použití jednotlivých bezpečnostních nástrojů. V závěru práce dokazuje, že je možné využít bezpečnostní nástroje pro obcházení regionálního omezení u poskytovatelů AV mediálních služeb na vyžádání. Pro doložení tohoto tvrzení byl proveden druhý test, při kterém autor pozoroval kvalitu instantně přehrávaného videa za použití jednotlivých bezpečnostních nástrojů v rámci vybraných služeb poskytující AV obsah na vyžádání.
Vedoucí práce: Antonín Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses