Analýza hospodaření vybraných zdravotních pojišťoven v ČR - Smialková, Monika; Maaytová, Alena; Urbánek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce se zabývá hospodařením vybraných zdravotních pojišťoven na území České republiky a dále vlivem faktoru demografické struktury. Stěžejní částí je analýza hospodaření zdravotních pojišťoven. Práce je členěna do čtyř částí. První kapitola představuje teoretická východiska celé analýzy a zejména seznamuje se zdravotním systémem a subjekty, které v něm hrají roli. Druhá kapitola je zaměřena na kritéria výběru pojišťoven, které jsou podrobeny zkoumání a jejich krátkému představení. Ve třetí stěžejní části práce jsou využity jak teoretické znalosti čerpané ze zákonů či knih, tak zejména informace z výročních zpráv a údajů institucí jako je ÚZIS či ČSÚ. V závěrečné části je provedeno vyhodnocení zjištěných poznatků a jejich další využití.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses