Realizace a kontrola grantových projektů Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost u zprostředkujícího subjektu MV ČR - Cvikýřová, Jana; Králíček, Vladimír, 1952-; Galuszková, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato práce je zaměřena na finanční stránku v oblasti grantových projektů, které jsou financovány z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Daný operační program čerpá prostředky z Evropského sociálního fondu. V České republice je administrace projektů koordinována řídícím orgánem Ministerstvem práce a sociálních věcí a jako jedním ze zprostředkujících subjektů působí Ministerstvo vnitra. V textu jsou popsány způsobilé výdaje, průběh platebních operací a kontrolní systém. Závěrem této práce je shrnutí aktuálních problémů v rámci čerpání ze strukturálních fondů. Fondy evropské unie jsou u nás stále něčím novým, a proto probíhají workshopy a školení pro příjemce, jejichž hlavním cílem je zajištění hladšího průběhu realizace projektů a zároveň dochází k upřesňování metodických pokynů ze strany řídícího orgánu.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses