Dlhová kríza a jej dopady na Európsku úniu - Černý, Martin (2012)
Táto práca zhodnocuje dopady dlhovej krízy na EÚ, resp. eurozónu. Bližšie sú v nej analyzované príčiny - všeobecne aj vzhľadom k jednotlivým zasiahnutým krajinám a tiež nástroje prijaté k zastaveniu šírenia krízy. Záverom sú prezentované možné scenáre do budúcnosti.