Postavení amerického dolaru a eura ve světové ekonomice - Malečková, Petra; Jiránková, Martina, 1967-; Vrňáková, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato práce se zabývá současným postavením amerického dolaru a eura ve světové ekonomice a možnými změnami v jejich úloze v budoucnosti. V první části jsou uvedeny faktory ovlivňující pozici měn ve světové ekonomice a popsány funkce, které mezinárodní měny plní. Druhá kapitola se věnuje historickému vývoji obou měn. Třetí část hodnotí současnou pozici dolaru i eura ve světové ekonomice. Poslední část se zabývá potenciálem obou měn k udržení svého dosavadního postavení v budoucnosti.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses