Medializace informace – ICT a vliv na lidskou znalost - Linhart, Ondřej (2012)
Bakalářská práce se zabývá medializací informace a jejím vlivem na znalosti člověka. Dává do souvislosti teorii informace, proces komunikace, média a informační technologii a vyvozuje, jak se mohou projevit při tvorbě lidských znalostí. První část vymezuje vztah informace, dat a znalosti a vytváří tak teoretický základ pro celou práci. Druhá část se věnuje informační technologii a její roli v procesu komunikace a v médiích. Třetí část se zabývá obecně komunikací mezi lidmi a ústí v mediální komunikaci jako významnou součást medializované informace. Další část se věnuje médiím, definuje je jako společenskou instituci a poukazuje na aspekty, které ovlivňují tvorbu médii poskytovaných informací. Následuje část zabývající se přímo medializovanou informací a jejím vztahem k lidským znalostem a část, která se věnuje zpravodajství jako významnému informačnímu zdroji současnosti. V předposlední části je na základě vlastního výzkumu autora zjišťován vztah lidí k médiím jako zdroji medializované informace. Závěr práce obsahuje shrnutí hlavních myšlenek, poukazuje především na důležitost lidských znalostí a snaží se nastínit roli medializované informace v rámci jejich tvorby.