Vztahy EU a ASEAN - Nguyen Mau, Tien; Němcová, Ingeborg, 1957-; Horák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Bakalářská práce podává podrobný přehled o spolupráci mezi dvěma rozdílnými regionálními uskupeními, Evropskou uniíí a Sdružením národů jihovýchodní Asie (the Association of Southeast Asia), na úrovni interregionálních vztahů. První kapitola se věnuje vnějším vztahů EU v rámci teoretického vymezení interregionalismu. Druhá kapitola představuje integrační seskupení ASEAN. Třetí kapitola popisuje základní charakteristiku vztahů včetně vývoje a institucionální struktury. Čtvrtá kapitola se skládá z jednotlivých oblastí spolupráce: např. bezpečnostní agenda, podpora demokratických hodnot, rozvojová pomoc, energetická a environmentální politika, obchodní vztahy nebo finanční a technická pomoc. V závěru se pak poukouším o celkové "zhodnocení" vztahů a nástin jejich budoucí perpektivy.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses