Virtuální týmy - Kopecký, Michal (2012)
Tato práce se zaměřuje na problematiku virtuálních týmů. Problematiku virtuálních týmů zkoumá na akademické půdě. Cílem práce je zjistit psychologické aspekty a specifika spolupráce ve virtuálních týmech na akademické půdě. Dále si klade za cíl zjistit rozdíl mezi týmovou spoluprací v běžných akademických virtuálních týmech a virtuálním týmem Manažerské hry. Manažerská hra je specifický vyučovaný předmět, který má všechny předpoklady pro vznik virtuálního týmu. V teoretické části soustřeďuje teorii o virtuálních organizacích a týmech. V praktické části zajišťuji naplnění cílů práce pomocí dotazníkového šetření a řízených rozhorů.