Dane v podnikaní - porovnanie daňového zaťaženia v ČR a SR - Hvizdoš, Lukáš; Filipová, Vladimíra; Drozen, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Táto bakalárska práca je zameraná na porovnanie daňového zaťaženia v ČR a SR. V prvej časti sú rozpracované najvýznamnejšie dane nachádzajúce sa v obidvoch krajinách. Druhá časť sa zaoberá sledovaním konkrétnej firmy a jej podnikateľskej činnosti v ČR a SR a na základe tohto sledovania je rozpracované porovnanie daňovej záťaže dani z príjmu, DPH, dani z motorových vozidiel a príspevkov na sociálne zabezpečenie. Na záver tejto práce sú zhrnuté poznatky zo všetkých spomenutých daní a je určené výsledné daňové zaťaženie firmy v ČR a SR za rok 2011.
Vedoucí práce: Vladimíra Filipová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses