Finanční analýza a finanční plán Vodňanská drůbež, a. s. - Mrázová, Petra (2012)
Tato bakalářská práce analyzující společnost Vodňanská drůbež, a.s. podnikající v odvětví "Velkoobchod s masem a masnými výrobky" pojednává o zhodnocení jejího finančního zdraví během let 2006 až 2011 a tím i nastínění finančního plánu pro rok 2012. V práci jsou pro účel finanční analýzy použity poměrové ukazatele spolu s některými pyramidálními rozklady a dále je na tuto společnost aplikován bankrotní a bonitní model. Jelikož analyzovaná společnost v roce 2010 prošla fúzí, bylo vhodné analyzovat prospěch či neprospěch dané fúze a dále provést srovnání výsledků analyzované společnosti s výsledky vzniklými pomocí součtu slučovaných společností za sledovaná léta. Pro zjištění ekonomické stability společnosti bylo zapotřebí najít podobný podnik a provést srovnání. Druhá část bakalářské práce byla zaměřena na jednoroční finanční plán, jenž vycházel z hodnot roku 2010 a 2011, tj. po zmíněné fúzi. Vypracováním této práce jsem zjistila, že výsledky analyzované společnosti byly negativně ovlivněny mnohými událostmi, jež se během sledovaných let staly, ale přesto vykazovala uspokojivějších hodnot než celkově společnosti účastnící se fúze. Naproti tomu ale konkurenční společnost v daných letech hospodařila lépe.