Řízení kontinuity činností v metodikách ITIL a Cobit - Holub, Jan; Svatá, Vlasta, 1952-; Toman, Prokop, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato práce pojednává o významu informací pro organizace a hrozbách pro bezpečnost IS/ICT, kterým organizace čelí. Dále o řízení bezpečnosti informací podle norem ISO 27001 a 270002. Hlavním cílem práce je popsat přístupy k řízení kontinuity činností pomocí norem BS 25999-1 a BS 25999-2 a specifika pro řízení kontinuity služeb IT dle metodik ITIL a CobiT. Práce se zabývá hledáním souvislostí a rozdílů mezi jednotlivými postupy pro řízení kontinuity. V závěrečné části práce je ukázán postup pro zavedení BCM do telekomunikační firmy na ukázkovém procesu.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses